תפילת הדרך של אחד לרבים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 22:59 כג בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום!

א. כשהאחראי באוטובוס אומר "תפילת הדרך", האם גם על שאר היושבים לומר תפילת הדרך, או שיצאו י"ח בברכת האחראי?

אם כן מוטלת חובה על היושבים לברך, אז האם עדיף שיברכו יחד עם האחראי (כמקהלה) או כ"א לחוד?

ב. כשהאחראי באוטובוס אומר "על המחיה", האם גם על שאר היושבים לומר על המחיה, או שיצאו י"ח בברכת האחראי?

אם כן מוטלת חובה על היושבים לברך, אז האם עדיף שיברכו יחד עם האחראי (כמקהלה) או כ"א לחוד?

תודה!!

תשובה

א- שומע כעונה ואם שניכם מכוונים – יוצאים ידי חובה בתפילתו.
ב- לפי האמור לעיל רק אם הם רוצים לברך בנפרד – יברכו בנפרד.
ג- ביחד או במקהלה? – העיקר פי הכוונה.
ד- אם הם לא יודעים את נוסח הברכה – בודאי עדיף במקהלה.
ה- במקרה זה עדיף בנפרד – ואם יש חשש שלא יודעים את נוסח הברכה או שישכחו לברך – יברכו במקהלה.