תפילות

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 18/01/06 19:45 יח בטבת התשסו

שאלה

שלום.

אני רוצה לדעת אם יש תפילות לזיכרון?

כאילו אני מתה ללמוד לתיאוריה אבל גם כשאני לומדת לא ניכנס לי לראש החומר.

אם יש תפילות כאלו אשמח אם תרשמו לי את התפילות פה.

תודה

תשובה

לשואלת היקרה שלום.
ראשית הרשי לי לאחל לך בהצלחה בבחינת התיאוריה שלך.
ישנן מספר סגולות המועילות לזכרון, ואביא שלוש מהן:
א- להשמיע קולו בשעת הלימוד.
ב- לומר בכל מוצ''ש את כל הפסוקים שמוזכר בהם אליהו הנביא.
ג- לאכול פת שחרית.

אבל אם כוונתך היא להצליח בלימוד אז הצעתי הפשוטה היא לא להסתמך על סגולות אלא לשנן היטב את החומר- הוא אינו ארוך אבל הוא חשוב מאוד, הרי יתכן וחיי אדם תלויים בזה שתזהי נכון את התמרור.
על כן לימדי היטב, שנני כראוי וה' יעזור...

מקורות- הסגולות הנ''ל ועוד מובאות בספר "פסקי תשובות" על כרך ב' של המשנה ברורה בסימן קנ''ה הערה 12.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il