תפילות

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 22/12/03 12:32 כז בכסלו התשסד

שאלה

שלום .. האם תוכל לציין לי בבקשה היכן אנו מצווים על נשיאת תפילה שלוש פעמים ביום .

תשובה

לרועי
השלום והברכה
החובה להתפלל שלוש פעמים ביום היא מדברי חכמים כמופיע בגמרא ש"תפילות כנגד תמידים תקנום" ז"א כנגד קורבנות הציבור.
לעומת זאת עצם התפילה והפניה לה' מקורה כבר מאבות האומה ואף קין התפלל לה' , כמפורש בתורה . לכן חובת התפילה, היא לרוב הדעות מהתורה ואילו מספר התפילות ונוסחן הקבוע מדברי חכמים. הדברים מסוכמים בספרים רבים ביניהם אציין את הרמב"ם בספרו "משנה תורה" ספר אהבה, הלכות תפילה פרק א'.
רבי יהודה הלוי ב"כוזרי" מרחיב ונותן טעם לשלוש התפילות שכפי שאנו אוכלים שלוש פעמים ביום כדי לתת לגוף מזון פיזי כך התפילה משמשת "מזון רוחני " לנפש בטרם ישקע האדם בעיסוק בצרכי הגוף בלבד וישכח את צרכי נפשו.