תפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/12/01 06:13 כא בכסלו התשסב

שאלה

יוע זה מכבר שינם הבדלים רבים בין נוסחי התפילה בקהילות השונות. מה תוקף השינויים האלה? האם מותר להתפלל בנוסח אחר מהמקובל בבית? ומה בנוגע לתוקף תפילות חדשות? ןתפילות קונסרוטיווים?

תשובה

בפשטות נוסח שונה בגלל המרחק, אבל בעומק הענין יש בעם ישראל אנשים שונים עם תפקידים שונים ולכל אחד יש נוסח התאים לו. יש כמובן נוסח אחד שמתאים לכולם והאר"י זל אמר שזה נוסח ספרד. מאז רבים הולכים לקראת החלפת הנוסח לנוסח זה.

תפילות חדשות הן הכרחיות. כל יום ותפילתו, כל אדם ותפילתו ובלבד שהתפילות האלה ישתלבו בתפילה הכוללת של העולם. ולא יהיו נגד.

תפילות קונסרוטיבים - איני יודע למי ולמה הם מתפללים?