תפילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/03/09 00:05 כט באדר התשסט

שאלה

יש לי כמה שאלות בעינייני תפילה אם תוכלו לעזור לי..

1. למה אין חזרת הש"צ בתפילת ערבית.?

2.מתי מתחילים להגיד "מוריד הטל" ולברך על הקיץ?

3. בעיניין קריאת שמע שעל המיטה: אם אני הולכת לישון אחרי חצות איזה חלק לא קוראים?

4. עוד דבר בעיינין הקריאת שמע שקשור גם למנחה:

מתי לא אומרים וידוי?

מקווה שזה לא טרחה..ואם אפשר עוד בקשה קטנה אל תענו לי בשאלה בבקשה כי אני באמת רוצה להבין את הדברים..

תשובה

שלום וברכה,
אין זה טרחה ואני תמיד שמח לענות.

1. אין חזרת הש"צ בתפילת ערבית כי במקורה בימי חכמים זו היתה תפילת רשות. הגמרא במסכת ברכות מביאה שני מקורות ל 3 תפילות ביום. לאחת הדעות התפילות הם כנגד הקרבנות. בבית המקדש היו מקריבים שני קורבנות תמיד בכל יום אחד בשחר ואחד בין הערביים וכנגדם תקנות תפילות שחרית ומנחה [וטוב ונכון להזכיר את קרבן התמיד בתחילת תפילות אלו]. תפילת ערבית היא כנגד האברים על המזבח ולכן לא תקנו בה חזרת הש"ץ.

2. מתחילים לומר 'מוריד הטל' בתפילת מוסף של חג ראשון של פסח.
ברכת השנים בנוסח של הקיץ [כל אחד לפי מנהגו] מתחילים לומר במוצאי חג ראשון של פסח שאז תפילת שמונה עשרה הראשונה עם ברכת השנים.

3. בהליכה לישון אחר חצות אין אומרים את ברכת ה'מפיל' בשם ומלכות.

4. יש ימים רבים בשנה בהם לא אומרים 'וידוי' זה כתוב בסידורים בתפילת שחרית או מנחה אחרי תפילת שמונה עשרה. בזמן הקרוב זהו כל חודש ניסן, ראש חודש אייר, יום העצמאות ועוד.
[את יכולה לשלוח לי את שם הסידור ממנן את מתפללת ואשתדל להפנות אותך למקום המתאים]

יקבל ה' תפילותינו ברצון
דוד לוי
[לפרטים נוספים ניתן גם בטלפון 09-8987548]