תפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/02/06 22:36 יח בשבט התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב!

כול יום בבית ספר אני מתפללת בכוונה שלמה ובזמן האחרון אני לא יודעת מה יש לי ..

כשאני מנסה להתפלל בכוונה אני לא מצליחה ..ואני מתפללת תפילה "קצרה"

מה אני אעשה כדי להתפלל את כול התפילה? איך יבוא לי הכוונה הזאת? ולמה זה בכלל קורה לי?

תודה רבה!!

אודה לך אם תענה לי על שאלתי.

-ורד-

תשובה

כוונה בתפילה בפרט ובמצוות כולן היא אחת מהסוגיות הגדולות והמשמעותיות בעולם האמונה וההלכה.
בעוד שבהנחת תפילין ובהשבת אבידה קיימת מצווה זו אף בלא כוננה בתפילה הכוננה היא חלק בלתי נפרד ממהות התפילה . וע"כ טוב את עושה בעודך מתקשה להתפלל בלא כוננה ועדיף חיפוש אחר כוונה מאשר מס שפתיים כלפי רב"שע.
לשאלתך בדבר הדרך שתביא אותך ואת האומה כולה להתחדשות התפילה.
ראשית היא לימוד מעלת התפילה , כוחה השפעתה ועניינה בשורשה של התפילה .
מה היא עושה לאדם ? מה היא עושה לעולם ולמציאות ??
לאחר מכן ניתן לתת חומר על התפילה כשהחומר הזה מלוקט היטב מכל המקורות .