תפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/01/06 11:37 ב בשבט התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!!!!

יש לי כמה שאלות בנושא התפילה-הלכות וכו'...

א. שמעתי שאם אני שומעת משהוא אומר שמע אני צריכה להגיד שמע איתו.... כי זה כמו שאני מכריזה שאני לא מאמינה בקדוש שברוך הוא.. האם זה נכון?

ב.האם אני עדדין צריכה להגיד את "קל מלך נאמן" לפני שמע אם אני נמצאת בבית הכנסת אבל לא נמצאת באותו מקום כמו כולם? אני אשמע את "אני ה' אלוקכם" אבל לא אהיה באותו כמו כולם.

ג. הרבה פעמים יוצא שאני מאריכה בתפילת שמונע עשרה, וחזרת הש"ץ מתחילה כשאני בערך ב"מןדים"-מה עלי לעשות? להמשיך להתפלל? אן לעצור, להקשיב לחזרת הש"ץ ורק אז להמשיך ?

ד. האם יש איזה שהוא מקור או רעיון שאשה לא נשואה צריכה לכסות את ראשה בזמך שהיא אומרת את שם ה'? כמו בברכה או תפילה?

תודה רבה!!

תשובה

א. לא, בוודאי לא באמצע תפילה שלך במקום בו אסור לדבר . אם את סתם נמצא בביכנ"ס ואומרים ק"ש אז בוודאי שראוי שתאמרי עם הציבור שמע ישראל שכן את נוכחת בקבלת על מלכות שמים ותתעלמי ??.
ב. לא
ג. הדבר היחידנ שעוצרים בו הוא קדושה וברכת כהנים אך לא ממלמלים או אומרים את המילים אלא שותקים , מקשיבים ומתכוונים לקדושה או לברכת כהנים הנאמרת .
אם עברת את חתימת ברכת השלום יכולל לומר קדוש וברוך כבוד .. אם אמר גם יהיו לרצון יכול לומר קדושה מלאה.