תפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 30/01/06 17:28 א בשבט התשסו

שאלה

כאשר אני כמה בבוקר ולא חשה בטוב בכלל ואני מרגישה שאני יכולה להתפלל עמידה האים אני חיבת לומר עמידה בתודה מראש עינת

תשובה

לשואלת היקרה שלום.
ראשית הרשי לי לומר לך "כל הכבוד" על עצם התמדתך בתפילה למרות חולשה או עייפות שיש לך. יהי רצון שכל תפילותיך תתקבלנה.

לגבי הנושא של חיוב נשים בתפילה- יש מחלוקת גדולה האם החיוב הוא מהתורה או מדברי חכמים- אם החיוב הוא מהתורה אז האשה אינה מחוייבת להתפלל שלוש תפילות ביום ודוקא בנוסח הכתוב, אלא די שתתפלל אפילו תפילה אחת ביום ותחילה תאמר שבח לקב''ה אחר כך תבקש כל בקשה שברצונה לבקש ותסיים בהודאה לקב''ה.
אך יש הסוברים שחיוב התפילה לאשה הוא מהתורה ולכן על האשה להתפלל שתיים או אפילו שלוש תפילות ביום בנוסח הקבוע לנו.
מלשון השולחן ערוך (אורח חיים סימן ק''ו סעיף א') משמע כמו השיטה הראשונה והרמ''א שם לא חלק עליו ולכן יכולה האשה בין אם היא ספרדיה או אשכנזיה לנהוג כאמור לעיל- תתפלל תפילה אחת ביום ותאמר אותה בסדר של "שבח", "בקשה" ו"הודאה". ולכן אם את לא מרגישה טוב אז את לא מחוייבת להתפלל דוקא שחרית אלא את יכולה להתפלל אח''כ מנחה במקום זאת.
אמנם יש הרבה פוסקים החולקים על כך, אבל ודאי שאם את לא מרגישה טוב אינך חייבת להחמיר על עצמך.
אם עד כה נהגת להתפלל 3 תפילות בידיעה שאת חייבת וכעת ברצונך להפסיק את המנהג הזה ולהתפלל רק תפילה אחת ביום- את יכולה לעשות כך גם ללא התרת נדרים. אבל אם ידעת שאת נוהגת להתפלל 3 תפילות ביום רק כחומרא שאת לוקחת על עצמך וכעת ברצונך לשנות ולהתפלל רק תפילה אחת ביום- עליך לעשות התרת נדרים [תתייעצי בעניין זה עם רב שאת מכירה כיצד עליך לעשות זאת].

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il