תפילה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 14/01/06 20:57 יד בטבת התשסו

שאלה

מדוע את ברכת יעקב למנשה ואפרים " המלאך הגואל אומרים דוקא בלילה

תשובה

שלום לך,
נהגו לומר לפני השינה פסוקים לשמירה. ומקור דבר זה בגמרא במסכת שבועות (בדף טו:) נאמר שם על רבי יהושע בן לוי שהיה אומר מזמור "יושב בסתר עליון" וגו'. מזמור זה קרוי "שיר של פגעים" ומסביר רש"י שפגעים אלו מזיקין שפוגעים בבני אדם.
על כן נהגו להוסיף גם פסוקי "המלאך הגואל" וגו' לשמירה.
לא שמעתי על מנהג להמנע מלומר פסוקים אלו ביום, אמנם המנהג לאומרם הוא רק בלילה. כנראה מפני שבלילה מצויים המזיקים.
כל טוב
בברכה,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
karnei_shomron@intermail.co.il