תפילה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 01/12/03 08:46 ו בכסלו התשסד

שאלה

אם התעוררתי מאוחר: לאחר זמן ק"ש או לאחר חצות,בשוגג או במזיד.

מה אני אמור להתפלל?

ממתי סופרים את השעות הזמניות?

תשובה

מנין עות זמניות מתחיל או מעלות השחר ועד צאת הכוכבים או מזריחה עד שקיעה תלוי בשיטות.
לגבי מי שהתעורר מאוחר יש להתייחס לקריאת שמע ולתפילה.
ראשית צריך לעשות מאמץ גדול ולקום בזמן ולומר בזמן אולם במידה ואינו קם בזמן פוסק השו"ע נ"ח,ו שאפשר לומר בברכותיה עד שעה רביעית. אולם אם אחר ולא קרא עד אחר שעה רביעית (זמן תפילה) קורא ק"ש בלא ברכות. (אלא אם כן מדובר באונס גדול ניתן להקל עד חצות)
לגבי תפילה מי שלא התפלל בשוגג עד שעה רביעית יכול להתפלל עד חצות היום אולם עבר זמן חצות דשישלים במנחה. בדרך כלל כל התעוררות משינה מאוחר היא בשוגג ולא במזיד. אולם מי שלא קם במזיד אינו משלים, הוא יכול להתפלל לפני חצות בתנאי שיוסיף משהו לתפילה בבחינת תפילת נדבה

בברכת תמידים כסדרם
מאיר נהוראי