תפילה לחיילים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/07/09 22:33 ח באב התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב ..

יש לי שני אחיים קרביים בצבא , ומדי יום אנו בבית שומעים מהם את הסיכוניים שהם נותנים בשביל להגן על המדינה .

מדי יום מתפילותי ובקשותי לקב"ה אני מבקשת שישמור עלייהם ויחזיר אותם בשלום לבית .. לא רק אותם אלא את כל חיילי הצבא שלנו כי לכולם יש משפחות שמחכות להם ..

אני פונה אלייך כי לדעתי אני לא עושה מספיק אולי הבקשות שלי אל הקב"ה לא מספיקות ,

האם יש איזה תפילה שאני יכולה להגיד מדי יום גם אני וגם אימי שאנחנו לא רגועות מכך שהם שם .

תודה מראש לכבוד הרב .

בע"ה שכל החיילים יחזרו בריאים לביתם .

תשובה

שלום וברכה,

תמיד טוב להתפלל על חיילי צה"ל המוסרים נפשם למען העם והארץ. וישנה תפילה המופיע בסידור רינת ישראל בכל הנוסחים אותה תיקנה הרבנות הראשית לפני כמה עשרות שנים ואתן יכולות לאומרן מידי פעם.
אני נוהג לומר אותה בציבור בשבתות ובחגים.

כמה הערות בהזדמנות זו -
החשוב ביותר כדי שחייל יחזור בשלום הוא שלא יחשוב על ביתו ומשפחתו. צריך להזהר שלא להלחיץ אותו בטלפונים כל יום ובביטויי דאגה שאין להם מקום (הסבר בהמשך)
הרמב"ם בהלכות מלכים פרק ז הלכה טו - שלא יפחד ולא יחשוב לא באשתו ולא בבניו אלא ימחה זכרונם מליבו ויפנה מכל דבר למלחמה. והמתחיל לחשוב ...עובר בלא תעשה וכל דמי ישראל תלויים בצוארו, ואם לא ניצח כמי ששפך דמי הכל". ןבהמשך "כל הנלחם בכל ליבו ... יבנה בית נכון בישראל".
וכך גם כותב ספר החינוך במצוה תקפב בפרשת שופטים.

לכן אם אתן רוצות בטובתם תקטינו מאד את דאגתכם.

גם מבחינת הסיכונים כדי לזכור שברוך השם רוב מוחלט של בני ישראל מגיעים לגיל מבוגר וגם אלו שנפטרים בגיל 2-45 הם כמעט כולם ממחלות ובודדים ביותר מתאונות דרכים ועוד פחות בצבא. לכן אין סיבה לדאגה ובפרט אם הם קרביים שאז הם הרבה פחות חשופים לתאונות דרכים ולפשעי עולם תחתון.

הסירו דאגה מלבכן
לימדו תורה ומוסר ובכלל זה את ספר החינוך והלכות מלכים לרמב"ם ותהיה לכם את ברכת הדרך של גדולי ישראל
בברכה דוד לוי

למען הגילוי הנאות:
אני קצין בהנדסה קרבית במילואים כבר יותר מ 30 שנה.