תפילה י

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/02/06 00:10 כט בשבט התשסו

שאלה

ב"ה

שלום וברכה!

בזמן האחרון התחזקתי בדתיות ובאמונה שלי.

ביחד עם זאת תפילת שמונה עשרה שלי התארכה מאוד.

פעמים רבות אני לא מספיק לסיים את תפילתי לפני שהש"צ מגיע לקדושה,ואני מפסיד אותה.

האם שווה לי להתפלל בכוונה מרובה ושתפילתי תהיה ארוכה יותר או שמא עדיף לי למהר ולהספיק להגיד קדושה אבל להוריד מהכוונה בתפילתי?

בתודה רבה

יונתן

תשובה

ברוך ה' שאלו שאלותיך ושתמשיך להתפלל לרב"שע בדביקות ובאמונה שלימה תוך הקשבה למילות התפילה ולימוד משמעויות התפילה דבר שיכול להעצים התפילה מאוד מאוד .
זו אחת השאלות המטרידות את המאריכים בתפילה . אך אל לו לאדם שזוכה לחוויה משמעותית בזמן התפילה ,"ולעבדו בכל לבבכם" ,לעקר אותה ולמנוע מעצמו עניין נפלא זה.
לשאלתך , אם לא נמצא מניין שיכול לספק לך את שני הדברים גם יחד , הנך יכול להתפלל בזמן הרצוי והדרוש לפניך גם אם תפסיד קדושה בשל כוונותיך .
במידה והנך מתקרב לסיום התפילה והש"ץ החל בחזרתו , ניתן להזדרז מעט ובלבד שלא יגרום לאיבוד האיזונים בין התפילה היסודית והעיקרית של האדם {תפילת היחיד}לבין המסגרת שתקנו לנו חז"ל וחלק ממסגרת זו היא תקנה מאוחרת יותר של חזרת הש"ץ וחובת אמירת קדושה 3 פעמים ביום . }