תפילה - השלמות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/08/09 11:18 יג באב התשסט

שאלה

שלום,

יש לי כמה שאלות בנוגע לתפילה:

1) אם בדרכי לביהכנ"ס (ברכב או ברגל) ואני יודע שכשאני אגיע אני אמצא את המתפללים בערך ב"ישתבח" אני יכול להגיד את ברכות השחר ואת פטום הקטורת בדרך? (ברגל או ברכב), מה לגבי פסוקי דזמרא?

2) במידה והגעתי לביהכנ"ס והצבור לקראת סוף פסוקי דזמרא, האם אני צריך להתחיל איתם ביחד ישתבח וברכות שמע, ולהשלים לאחר התפילה את מה שלא הספקתי מפסוקי דזמרא?

תודה רבה,

.

תשובה

שלום וברכה
1] לא מכובד אבל מותר
2] ישתבח אומרים רק אחרי שאמרת לפחות מעט ממזמורי תהילים שבפסוקי דזמרה. אם אינך יכול ולכן הדרך הנכונה במצב דחוק כזה: לומר, אחרי ברכות השחר כמובן, ברוך שאמר, מזמור 'אשרי' ואז ישתבח. את השאר וקורבנות תשלים בסוף התפילה.

בברכה
דוד לוי