תפילה בדרכים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 22/12/05 22:16 כא בכסלו התשסו

שאלה

שלום!

אני יוצאת כל בוקר מוקדם מהבית, ואין לי זמן ככ להתפלל שחרית, אני משתדלת לפחות את הברכות.

רציתי לדעת מהם ההלכות לגבי תפילה בדרכים.. (אם מותר הכל?/עד לאן אפשר להתפלל?/מה קורה עם הקטעים שצריך לעמוד בהם?.. וכו'..)

אשמח אם התשובה תהיה מפורטת מספיק..

תודה רבה!

תשובה

שלום,
קצת קשה לענות על שאלתך, כיוון שצריך לבחון כל מקרה לגופו. בגדול עדיף להימנע מתפילות בדרכים, כיוון שאלו בדרך כלל אינם נעשות כמו שצריך, קשה להתרכז ולהתכוון ככה. את ברכות השחר יש לומר מיד בבוקר כשאת מתעוררת. לגבי התפילה עצמה, ארשום מספר הנחיות כלליות. ננסה להתפלל לפחות את ק"ש ושמונה עשרה בניחותא במקום מסודר. לכן כדאי לבדוק אפשרות לקום מעט מוקדם יותר ולהתפלל את שני אלו בבית. אולי לצאת מהבית מספר דקות מוקדם יותר, להגיע לעבודה מעט מוקדם, ושם להתפלל ק"ש ושמונה עשרה. את שאר התפילה אם אינך חושב שתוכל למצוא זמן לפני או בעבודה להתפלל תוכל להתפלל בדרכים. לגבי הקטעים בהם נוהגים לעמוד, חוץ משמונה עשרה, אם אתה בדרכים תשב, ובלבד שיכוון את ליבו לאביו שבשמיים.
שבעז"ה תתקבלנה כל תפילותיך,
אריאל
צוות ישיבת הר עציון