תפילה באוטובוס

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 23/12/03 06:26 כח בכסלו התשסד

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת האם מותר לי להתפלל שחרית באוטובוס כולל תפילת שמונה עשרה (בישיבה ). העניין הוא שאני לא תמיד מספיקה בבוקר ומצד שני חבל לי להפסיד את התפילה בשל התחושה הטובה שזה נותן לי למהלך היום.

תשובה

ליעל השלום והברכה
אכן לפתוח את היום בהבעת תודה לאדון הנשמות זו מעלה גדולה ומצוה חשובה. ואם זכית והדבר עוזר לך לתחושה טובה אזי אשרייך וטוב לך. אומנם אין אנו עושים מצוות כדי להנות ולחוש טוב, אלא למען שמו ולא למעננו, אך תחושת קירבת אלוקים היא דבר חשוב.
אך דווקא משום כך כדאי להתאמץ ולתכנן את הזמן בבוקר כך שהתפילה תערך בצורה מכובדת מתוך כובד ראש, כאשר ניתן לכוון ולהתרכז. נדמה לי שהאוטובוס אינו מקום אידאלי לכך...
ולכן אין להתפלל באופן קבוע באוטובוס. אומנם אם קרה כך , אזי ניתן להתפלל שם. זאת כמובן בתנאי שאין בכך הפרעה לזולת, כאשר המקום נקי ומכובד

שאי ברכה
אלישע פיקסלר