תנור

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 22/12/03 07:05 כז בכסלו התשסד

שאלה

האם בבית יהודי צריך שיהיה תנור חלבי ותנור בשרי, או מספיק תנור אחד?

תשובה

השלום והברכה
בבית יהודי צריך שיהיה אוכל כשר וכלים כשרים, וביניהם התנור. האיסור הוא לבשל בשר וחלב ולכן יש שנח פתרונות :
א. תנור בעל שני תאים, האחד בשרי והשני חלבי. כיום ניתן לקנות תנורים כאלה עם פקוח שאין מעבר אדים בין תא לרעהו
ב. תנור עם תא אחד. ואז כדי לא להכשל יש להקפיד על 3 דברים: 1. להמתין 24 שעות בין הכנת חלבי ובשרי. 2. לנקות היטב את התנור בין שימוש לשימוש. 3. להדליק את התנור כך שידלק זמן מה בשיא החום לפני שמכניסים את האוכל.

בברכה
אלישע פיקסלר