תנועת ש''ס

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/10/02 13:11 כז בתשרי התשסג

שאלה

שלום לרב

שמעתי משמו של הרב (אני לא יודע עד כמה זה מדויק) שש"ס היא תנועה רעה לעם ישראל

והיו לי גם כמה ויכוחים עם חברים שלי בקשר לזה ואני סינגרתי על ש"ס שכן אכפת לה מעם ישראל בכללותו ולא רק מהבוחרים שלה ואכפת לה מא"י והיא גם גרמה להרבה אנשים דוקא להתקרב לדת

אודה לרב אם יואיל להסביר סוגיא סבוכה זאת

תשובה

תנועת ש"ס תמכה בהסכמי אוסלו האומללים. וזה רע מאוד מאוד.
מאות הרוגים.
מאות אלמנות ואלמנים.
מאות נכים.
אלפי יתומים.
אסון
אסון.
לאסון הזה אחראים כמה וכמה גורמים ואחד מרכזי ביותר היא תנועת ש"ס. היא תמכה בהצבעה בהסכם אוסלו בממשלה ובכנסת. וכמובן בעוד הרבה הצבעות אחרות.
העובדה שהיא עשתה גם דברים טובים לא פוטרת אותה מאחריות לדברים הנוראים שהיא אחראית עליהם. ועד שהיא לא תעשה על כך "תשובה". שתאמר "חטאתי עויתי פשעתי" ויותר לא אחזור לסורי. לדעתי אסור להצביע עבורה.
יש סכנה חמורה שהיא תציג את עצמה תומכת בהתנחלויות ובמתנחלים לפני הבחירות ומיד אחר כך היא תתמוך במדינה פלשתינאית. מדינה שתגדל מליון שהדים מתאבדים.
זה לא ספק – זה ודאי לחלוטין שתנועת ש"ס תצהיר הצהרות בעד המתנחלים לפני הבחירות ואפילו אחריהם אבל ברור באותה מידה שבשעת מבחן אמיתית היא תתמוך במדינה פלשתינאית וכד'.
מנין אני יודע?
כך בדיוק היה בעשרים השנים האחרונות.
אולי היא חזרה בה?
אסור להאמין למי שטעה ומבטיח שהוא בסדר עד שיוכיח את עצמו בשעת מבחן אמיתית. עד אז הם מועדים לפורענות.