תנועת נוער

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 24/05/02 04:36 יג בסיון התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב !

אני מדריכה שבט יובל בבני עקיבא- (שבט של ילדים מפגרים) ויש לי כמה שאלות

1. יש כמה מהם שמגיעים עם מכונית, ואין באפשרותנו לעשות משהו בענין, מה לעשות?

2. הגילאים שלהם נעים בין 15-23 ורובם אינם דתים. כאשר הם נפגשים עם אנשים הם נותנים כיפים וכו' האם מותר לי לגעת בהם ?

הדואר אלקטרוני שלי לא תקין בבקשה לשלוח את התשובה לאתר

תשובה

שלום.

ראשית יש לברך על פעילותכם.

מדברייך נראה שרוב החניכים מגיעים בשבת לא במכונית. כתבת שאין באפשרותכם לעשות משהו בענין המגיעים בשבת במכונית. אם אין באפשרותכם - אל תעשו.
לא ראוי שהחניכים הבאים ברגל יפסידו בגלל הנוסעים.
אם אפשר לדבר על לבם ועל לב המשפחות המביאות אותם שלא יביאו אותם בשבת ברכב, הדבר כמובן רצוי.

רצוי שלא תגעי בבנים מבוגרים. כיון שמדובר במסגרת קבועה, מן הראוי לנסות להסביר את עמדתך זו.
אינני יודע אם במסגרת שאת מתארת הסבר כזה אפשרי ויובן כהלכה.
אם לא, אל לך ליזום נגיעה, אך אם היא מתרחשת, אל תפגעי בחניכים.

באופן כללי עבודה חשובה מהסוג שתיארת מציבה התלבטויות רבות. כדאי שעבודתכם תהיה מלווה באופן קבוע על ידי רב שיכיר את הבעיות מקרוב.

בברכה
ישראל סמט