תירס ותפוז

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 22/12/03 07:05 כז בכסלו התשסד

שאלה

לרב אלישע שלום!

שמעתי מחלק אנשים שיש איסור לאכול תירס שלם[שלא בקופסת שימורים],משום שיש בו תולעים ותמיד יש בו[כך נאמר לי],אבל אנשים אחרים אמרו לי שזה מותר ושאלתי את אלו שאמרו שזהו איסור,על פסק של איזה רב הם מסתמכים ולא קיבלתי תשובה לגבי זה..

רציתי לשאול האם זה נכון?

ועוד דבר,ברשותך-גם לגבי תפוז נאמר לי שאחרי הקילוף צריך לשטוף אותו טוב כי יש קנימות עליו וחברה אמרה לי שזה לגבי לימון..?

אשמח אם תענה לי ותודה רבה..

תשובה

לורד שלום
אכן יש נוהגים להחמיר לא לאכול קלח תירס שלם כיון שיש בו סבירות גבוהה למציאת תולעים הנקראים תירפסים.
בענין התפוז אם יש על הידיים כנימות אכן צריך לשטוף יאכלו ענווים וישבעו
שאי ברכה
אלישע