תירגול במגן דוד אדום

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 15/12/04 11:20 ג בטבת התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום,

קוראים לי הראל, אני בן 15 ומתנדב במד"א.

כל כמה שבועות יש לנו השתלמות בה אנו מתרגלים אחד על השני כל מיני דברים חשובים!

שאלתי היא: האם מותר לי לתרגל על בת או שבת תתרגל עלי במצב שאין אפשרות לתרגל רק על בנים?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הדבר אסור.
אין שום סיבה שבמגן דוד אדום, מקום בו מתנדבים הרבה בני נוער דתיים, לא תהיה יותר רגישות לשאלות של צניעות.

עליך לסרב לתרגל על בנות, ולדרוש שלא יהיה מצב 'בו אין אפשרות' לתרגל על בנים.
ככלל ישנן בעיות צניעות לא קלות במגן דוד אדום, וראוי לא להקל בהן כשאין בדבר צורך מיידי של פיקוח נפש.