תיבת נח

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 10/11/06 11:03 יט בחשון התשסז

שאלה

בס"ד

המורה לגמרא בבית ספרי (הימלפרב- ירושלים) שאל שאלה סאטירית באמצע השיעור: "כמה אנשים נכנסו לתיבת נח? רמז: יותר מ-8". הוא אמר את זה בצחוק, אבל אותי זה עניין באמת! כששאלתי אותו- הוא אמר שאברר בכוחות עצמי ואחזור אליו עם תשובה נכונה... אז מה התשובה כבוד הרב?

יום טוב ושבת שלום, אמיתי בז'ה

תשובה

הנצי"ב בפירושו "העמק דבר" על בראשית פרק ט' פסוק ט' טוען שכל ארבעת בני חם המוזכרים בשמותיהם: כוש ומצרים ופוט וכנען, ולפחות אחד מבני שם: עילם (ואולי גם אשור) נולדו לפני המבול וממילא גם הם היו בתיבה. לפי פירושו היו לפחות עוד חמישה אנשים מחוץ לשמונה המפורשים: נח ושלושת בניו ונשותיהם. (אמנם הרמב"ן ורש"ר הירש טוענים שכל הבנים של בני נח נולדו לאחר המבול).
יש מדרש שאומר שעוג מלך הבשן היה בזמן המבול ולא מת, אבל ממדרש זה לא מבואר שעוג נכנס לתיבה, אלא ייתכן שניצל באופן שונה.