תוכנות

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 27/06/06 20:05 א בתמוז התשסו

שאלה

שלום רב.

השאלה שלי היא כזאת:אני עוסקת בתחום העיצוב הגרפי כתחביב בלבד. אני לא מרוויחה מזה כסף או כל דבר אחר מלבד הנאה פרטית.

קיימות כיום הרבה תוכנות טובות לעיצוב גרפי שרובן הגדול עולה המון כסף( מ-800 ש"ח ועד 12000). מכיוון שאני לא רוצה ויכולה להשקיע כ"כ הרבה כסף בדבר כזה, האם אני יכולה להוריד את התוכנה(שמיוצרת בחו"ל) בחינם?

פעם שמעתי שבמקרים מסויימים ביותר אפשר להוריד בחינם..האם כאן זה תקף?

תשובה

1. להוריד לצורך למידת התוכנה והתרשמות בלבד כדי לברר אם את רוצה לקנות - מותר.
2. להוריד לצורך שמוש קבוע במקום לקנות אסור. והסיבה לכך תקנות הקהל שכך הוא החוק במדינה (חו"מ סימן ב'), וכמ"כ מבחינה מוסרית, וגם כלפי גוי כיון שיש הסכמים בינלאומיים.
הרב דרור טוויל