תביעת חברת בניה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 15/08/06 09:07 כא באב התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב. רכשנו דירה מחברת בניה ידועה.לאחר התיעצות עם מהנדס, פנינו לחברה בבקשה לתיקונים. התיקונים נעשו באופן לא מקצועי בחלקם, וכך הוצרכו לתקונים חוזרים ונשנים, אך עדיין נשארו כמה בעיות לא פטורות. כמו אריחי הרצפה מתנדנדים במקומות רבים, וכתוצאה מכך גם נסדקים. אנו רוצים לפנות לערכה משפטית ולתבוע את החברה. האם זה נכון הלכתית?

תשובה

מבחינת הלכתית לפני שפונים לערכאות יש צורך לפנות לבה"ד של תורה, ואז לשמוע את הדרכתו מה ניתן לתבוע ולקבל אישור ממנו לתבוע בערכאות, שאז הערכאות הם כשלוחי בית הדין להוציא לפועל.
הרב דרור