תאריך לחתונה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 08/10/05 12:49 ה בתשרי התשסו

שאלה

הרב קיציס אפי, שלום רב

חברי ואני מאורסים ורוצים לקבוע מועד לחתונה

שנינו אשכנזים חילוניים

האם אנו יכולים להתחתן ממועד ל"ג בעומר והלאה?

בתודה מראש ובברכת גמר חתימה טובה

שרון

תשובה

לשרון ובן זוגה שלום רב ומזל טוב!
בימי ספירת העומר אנו נוהגים קצת אבלות, זכר לכך שבזמן חז"ל מתו רבים מבני עמנו. חז"ל זיהו שהסיבה לכך היתה שנאת חינם ושלא נהגו כבוד זה בזה, וכיוון שסיבה זו עדיין קיימת גם בימינו, לצערנו, לכן יש ערך רב בכך גם כיום.

בל"ג בעומר פסקו למות ולכן לא נוהגים יותר אבלות.
אמנם יש מנהגים שונים בקרב האשכנזים אך להלכה מותר גם לאשכנזים להתחתן מל"ג בעומר ואילך.

יחד עם זאת יש לרבנויות שונות כללים שונים ולכן רצוי לברר מראש טלפונית ברבנות שבה אתם מתכננים להרשם עוד לפני הגעתכם לשם לרישום.
בברכה
אפי קיציס