תאריך חתונה

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 24/01/06 09:43 כד בטבת התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום

אני מעוניינת לסגור תאריך חתונה ל 05/10/06

רציתי לדעת האם זהו תאריך טוב לחתונה מכיון שאני מאמינה שחתונה צריכה להתקיים בתאריך המתאים לכך

תודה מראש על התשובה

תשובה

לשואלת שלום.
קודם כל הייתי רוצה לאחל לך מזל טוב שתזכי להקים בית נאמן בישראל המושטט על אדני הקודש.
לעצם שאלתך: בשו"ע מובא שטוב להתחתן בתחילת החודש שבו הלבנה מתחדשת, וברמ"א מובא שאין להתחתן בימים שלקראת סוף החודש כי הלבנה מתמעטת בהם.
אך הרבה מן הפוסקים כתבו שדברים אלו נאמרו רק לסימן טוב ולמזל טוב וברור שאין לעכב עריכת נישואין בשל כך.
לגבי התאריך שנקבת, אם אינני טועה זה יוצא בי"ג תשרי, יום זה הוא כמעט אמצע החודש שבו הלבנה מגיעה לשיא מילואה - ואין סימן טוב מזה. ובפרט כשמועד חתונתכם הוא רק יומיים לאחר יום כיפור דבר שוודאי יועיל לכם כדי להכנס לחיי הנישואין ביתר קדושה והזדככות.
מקורות : שו"ע יר"ד קע"ט, רמ"א אבה"ע ס"ד, שובע שמחות עמודים מ' - מ"א.
בברכה צוות המשיבים קרני שומרון
נשמח לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il