תאונת דרכים

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 27/06/06 10:37 א בתמוז התשסו

שאלה

לפני שנה הבאנו את הרכב שלנו (שרשום על שמי ועל שם בעלי ) לחבר טוב שלנו שיסיע רב לטבריה. לרכב לא היה ביטוח לנהג שלישי. בדרך חזרה מטבריה לירושלים, הרכב עבר תאונת דרכים חזיתית במשאית, כולם היו בסדר ברוך ה', אבל האוטו הפך למצב טוטל-לוס וחברת הביטוח לא הסכימה לכסות כלום. החבר שילם לנו את מחיר הרכב וגם שכר לנו רכב עד שקנינו רכב חדש. ועכשיו קיבלנו תביעה בדואר מחברת הביטוח של המשאית עבור התיקון של המשאית על סך 35 אלף ש"ח. האם אנחנו צריכים להיות נוכחים במשפט או שפשוט נטען שלא היינו מעורבים בתאונה ולהעביר את כל האחריות על החבר?

תשובה

מבחינת ההלכה האחראי על הנזק שנגרם למשאית הוא הנהג שהיה ברכב, והוא הנתבע ולא בעלי הרכב.