שתיה חמה בבית שבו לא שומרים כשרות

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 18/11/01 10:19 ג בכסלו התשסב

שאלה

האם יש בעיה בשתית קפה (עם חלב) או שתיה חמה אחרת בבית שבו לא שומרים כשרות?

איני חושבת שתהיה בעיה עם החמרים עצמם אך אילו בעיות עלולות להתעורר מבחינת הכלים שבהם משתמשים?

תשובה

אמנם כן, בדרך כלל אין בעיה עם המוצרים.
הבעיות בכלים הם:

1. הטבלת כלים - המתחייבת מדאורייתא בכלי מתכת וכלי זכוכית. עץ וחרס אינם צריכים טבילה, בפלסטיק גם כן אפשר להשתמש ללא טבילה.
2. אם אין הפרדה בין בשר וחלב ייתכן ובסכו"ם השתמשו לבשר וחלב או למאכלים אסורים וכן בכוסות. אמנם בכלי זכוכית יש מקילים להתשמש גם לבשר וגם לחלב.

מחמת חשש זה גם כן אין להשתמש בכלים אלו.