שרות לאומי.

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 27/12/02 14:15 כב בטבת התשסג

שאלה

הנני רק בת 12 בגיל המצוות והמורה שלי מנדנד לבנות כיתתי שעלינו ללכת לשירות לאומי אנחנו מאוד מוטרדות מהנושא וכבר מתחילות לחשוב על זה

ישנם בנות לא כ"כ דתיות בכיתתי אשר לא חשבו כלל על ללכת לשירות לאומי והוריהם של הבנות מצדדים לצד הצבא הבנות בכיתתי כלל לא צריכות לחשוב על דברים כאלה כעת אך מאז שהוא "פקד" עלינו אנחנו לא יודעות מה לחשוב ולעשות

אשמח לקבל תגובה.

תשובה

שלום לתלמידת החֶן היקרה.

הבנתי שאתן בנות מצוה – וכבר מדברים אצלכם בכיתה על שירות לאומי.
זה אמנם מוקדם אבל יכול להיות שבשנה הבאה כבר לא תלמדו באותו מקום לכן חשוב למורה שלכם להצליף בכם דברי תורה ותורניות כבר בגיל כזה.
הנני גם מאמין שהתקופה של ההתלבטות המעשית תהיה רק בכיתה י-י"א אז תצטרכו להחליט לאן ולמה.
באופן עניני מי שיודע היאך מתנהלים החיים והשגרה בצבא מבין שבנות לא צריכות באופן כללי להיות שם ובודאי לא בכל מקום.
השירות הצבאי לבנות אינו דבר פשוט מבחינה רוחנית ויש בו סכנת נפשות.
אמנם יש חיילות מצוינות ובעלות יראת שמיים טהורה וגבוהה, אך קשה מאוד להגיע לרמה כזאת ורבות אינן עומדות בלחץ.
עכשיו, אינני חושב שהמורה פקד עליכן מה לעשות, ובודאי זה לא זמן לפקודות (בצחוק: תגידו לו שפקודות יש רק בצבא…)
חזקה עליכן שבשנים הבאות בלימודכן באולפנא תעסקו רבות בשאלות אלו, תשמעו בנות והרבה הרצאות בענין ותחכימו ותשכילו בכל פעלכן ועניניכן.
טוב שאתן דנות ועוסקות בדברים שברומו של עולם
ברכה והצלחה רבה