שרות לאומי בבי"ס מעורב

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 22/12/05 16:49 כא בכסלו התשסו

שאלה

שלום.

הציעו לי לעשות שירות לאומי בבית ספר יסודי מעורב. כלומר דתיים וחילוניים יחד.

אשמח לדעת אם זה טוב? האם כדי לברר על זה?

תשובה

שרות לאומי בבית ספר יסודי מעורב:
ההחלטה מה לעשות בשירות הלאומי הינה החלטה קשה וראוי לשקול בכובד ראש. לכן לפני התייחסות לשאלה אאחל לך בהצלחה בהכרעה חשובה זו.
מבחינה הלכתית קשה לי לחשוב על סיבה שתמנע ממך לשרת במקום כזה.
מבחינה עקרונית היחס שלי לדברים אלו הינו חיובי ביותר. אני חושב שיש צורך גדול דווקא בימים אלו לחתור לאחדות והבנה בין חלקי העם השונים. יש לך הזדמנות להרתם לעניין חשוב זה ולהשפיע בכמה תחומים שונים. מעבר להשפעה על התלמידים בבית הספר מצד חינוך לסבלנות (גם לדתיים וגם לחילוניים יש הרבה מה להתקדם במידת הסבלנות וקבלת האחר), גם ההשפעה עליך מבחינת מידת הסבלנות והענווה יכולה להיות חיובית מאוד.
בהצלחה שוב בהחלטה זו ובכל מקום בו תחליטי לשרת.
יוחנן