שקר

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 04/05/05 17:22 כה בניסן התשסה

שאלה

בס"ד

שלום!

אני בחורה דתי'ה בת 20.

אני משתדלת לומר תמיד אמת אך לפעמים לצערי בלי שאני מרגישה אני משקרת שקרים "קטנים"

המצב הזה לא משמח אותי בכלל היי'תי רוצה בבקשה :1)לקבל כמה עצות לשמור על דברי אמת תמיד 2) לדעת כיצד אפשר לכפר על שקר אפילו קטן (ואם זה מעורב בללכת ולספר לאותו אדם ששיקרת לו)

תודה רבה מראש...

תשובה

שלום וברכה
לומר אמת פרושה לדבוק בהקב"ה שהוא אמת וחותמו אמת. העיצה הטובה ביותר היא ההרגל. אם תקבלי על עצמך שתמיד את אומרת אמת את תעמדי בכך ובמיוחד אם תביני שלדבור יש כח והשפעה ויש לו לפעמים מעמד של מעשה ולכן עלינו להיות זהירים בו עד מאד.
תכווני בש"ע בברכת אלוקי נצור "ושפתי מדבר מרמה ... ושם גם תחשבי על סליחה

בהצלחה
מאיר