שקר לשלום בית

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 20/02/06 18:41 כב בשבט התשסו

שאלה

האם מותר לשקר בשביל שלום בית?

הכוונה שאחד הילדים ישקר להורים כדי שלא יריבו בינהם, האם זה מותר?

תשובה

תורתנו הקדuשה מדריכה אותנו ללמוד ממידותיו של הקב"ה : מה הוא רחום אף אתה היה רחום . שמו של הקב"ה הוא אמת . שם הוא ההגדרה של הדבר , התיאור שאמור לאפיין את המוגדר. אנו בניו של הקב"ה מופקדים על חובת אמירת האמת והריפה אחר האמת : מדבר שקר תרחק.לא רק אל תגע אלא תתרחק . אך תורתנו , תורת חיים ועל אף שההדרכה ההלכתית היא כאמרו לעיל ישנם מצבים שאנו משנים מסיבות מסויימות: אחת הסיבות שמשנים מפניהן היא החשש מהעלבה של כלה ביום חופתה . אך אלו כבר דרכי ההיתר .אחד מהן הוא ששלום בית . אך יש לזהר מאוד מאוד מלהפוך זאת לנורמה שכל פעם שיש בעיה פותרים את הבעייה ומציאות המסובכת בטענת "שלום בית". לכן מומלץ שלא להשתמש בזה אלא במקומות שאין פתרון אחר והסכנה לשלום בית היא ממשית .