שעת תפילה...דחוף!

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 03/01/05 13:26 כב בטבת התשסה

שאלה

לכבוד הרב שלום

בזמן הקרוב עליי לנסוע למקום כלשהו ואין לי אוטו לכן אני נוסע באוטובוס.

בעייתי היא שעליי לעלות על האוטובוס בשעה מאוד מוקדמת בוקר ואני אהיה עליו רוב היום כך שלא יהיה לי לא זמן ולא מקום להתפלל אז רציתי לשאול אם אפשר לשים תפילין ולתהפלל שחרית בין השעות 4-5 בבוקר(לא יודע אם זה יעזור אבל הנסיעה היא ב 16 לינואר ואני יוצא מאזור אשדוד.)

ובמידה שאי אפשר מאיזה שעות אני יכול להתפלל?

ועד איזה שעה ביום אני יכול לשים תפילין?

תשובה

שלום רב

הנחת תפילין היא זמן מה אחר עלות השחר.
ביום שאתה מציין, השחר עולה בערך בשעה 5.26. לפי זה אין להניח תפילין לפני השעה 5.32.

אם בין כך תהיה על האוטובוס רוב היום, תוכל להתפלל יותר מאוחר. לכתחילה צריך להתפלל כך שתגיע לתפילת שמונה עשרה עם הנץ החמה, דהיינו בשעה 6.42.

אפשר להניח תפילין כל היום. שקיעת החמה ביום זה היא בשעה 17.00.