שנאה...

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/02/06 12:09 יט בשבט התשסו

שאלה

שלום! אנ בת 15.. ואני באמת באמת שונאת מישהי.. ילדה מהיתה שהיא גם מהשבט שלי... ואני ממש עובדת על זה...וזה קטע מאוד קשה.. כי היא מקנאה לי ההרבה פעמים מקניטה אותי, היא שונאת אותי פשוט מאוד... בגלל ז אני ממש מרגישה סלידה אליה... כמובן שאני אל מראה את זה.. אין לי בעיה נגיד ללכת איתה לכל מיני מקומות או לשבת לידה וכו'.. אבל באמת אני ממש שונאת...

אסור לשנוא.. בהחלט.. לא ידועת אם זה נחשב שנאת חינם אבל אני ממש מקווה שתוכלו לתת לי עצות איך מעבירים את זה כי אני בעקרון לא בנאדם ששונא- להפך אבל זה מקרה ממש מיוחד...

וגם אותה אני לא רוצה לשנוא...

תשובה

הייתיח ממליץ לך לנסות לשפוך על הדף את כל מה שאת מרגישה כלפיה ולבודד את הבעיות לנסות לראות מהם הדברים שעומדים כאן למאבק ולא לתת למאבק לחלחל פנימה ליחסים ביניכם ללא זיהוי של הבעייה .
השנאה שלנו באה כתוצאה מהתהליך נפשי של בריחה . בריחה ממה שאני עושה טומאי סיפוקי בדברים הללו ומעשים מעין אלו לא יקדמו את הדברים .
לאחר המיון של הדברים כדאי מאוד שתדברי איתה על הרקשיים ולנסות למצוא פתרון לבעיות שמפריעות לכן בכלל בשיעורים .