שמירת שז

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 06/06/04 12:02 יז בסיון התשסד

שאלה

שלום רב,

אני הייתי חילוני מוגמר, אך עם הזמן גיליתי ועדיין מגלה ומחפש אחר האמת.בזמנו הייתי ממש כופר עם כל המשמעויות שבעניין, ואני מצער על כך המון.

אך יש לי עדיין בעיה של אוננות אך ללא שז"ל,דבר הגורם לי להתייפח קשות לאחר מעשה.

מה ניתן לעשות??? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה
אני שמח לשמוע על הכיוון החדש שפתחת בחייך, כולל חיפושי הדרך שיש לך ובודאי עדין יהיו.
היהדות אינה מבטיחה לאיש גן של וורדים סוגה בשושנים, במתן תורה הקדימו ישראל נעשה לנשמע מתוך העקרון שההתמודדות מול המצוות והמעשים קודמים לחקירה ולפילוסופיה.
ההתמודדות קשה והיא יום יומית אך כאשר מצליחים ומתגברים הסיפוק הוא עצום ומנגד כאשר נכשלים הצער ועוגמת הנפש רב.
חז"ל אמרו שהעבירה נראית לצדיק כהר גבוה ולרשע כחוט השערה, מכיוון שהצדיק נמצא תמיד מול ההתמודדות הקשה והרשע שנכשל אומר:"מה על זה לא התגברתי?"
בעבירה הקשורה ליצר המין, שהוא יצר חזק מאוד בוודאי שקושי ההתמודדות עוד כפול ומכופל וכפי מאמר חז"ל:"לא עבדו ישראל עבודה זרה אלא כדי להתיר להם עריות בפרהסיה" והכוונה שאדם מוכן גם ל"כופף" את דעתו האמונית לטובת יצריו המיניים.
אך תמיד צריך לזכור ששבירה עצמית ועצבות אינם נותנים לאדם כוחות להתמודד, אלא רק מתוך שמחה, והשמחה צריכה לבוא מתוך כך שתשנן לעצמך תמיד את הצלחותיך, תראה איזה מסלול עברת ולאן הגעת וכך אתה גם יכול להמשיך ולהתקדם.
לא ציינת את מצבך האישי והמשפחתי, אבל בודאי זווג טוב גורם לאדם לנצל את כוחותיו המיניים לבניית הקשר הזוגי והמשפחתי בהרבה אהבה ושמחה.
כל טוב ובהצלחה!