שמיעת שירים וחידוש בגדים בספירת העומר

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 05/05/08 19:59 ל בניסן התשסח

שאלה

האם יש איסור לשמוע שירים או לנגן שירים בספירת העומר? האם מותר לחדש בגדים בספירת העומר? (אשמח לקבל מקור וסיבה, כי לא ראיתי בשולחן ערוך או בקיצשו"ע). תודה.

תשובה

שלום!
לנגן ולשמוע שירים שכוללים נגינה בכלים, בפשטות אסור. משנה ברורה סימן תצג ס"ק ג', אגרות משה או"ח ח"ג ספ"ז, שו"ת מנחת יצחק ח"א סקי"א, שו"ת יחווה דעת ח"ג סי' ל ועוד. שירה בפה ללא ליווי כלי כהודאה לה' - האגרות משה מתיר.
לחדש בגדים אכן אין מקור בפוסקים ראשונים, ופוסקי זמננו נוטים להקל, חוץ ממקום שנהגו בו איסור זה, שאין לאדם לנהוג נגד מנהג המקום. הגר"ע יוסף מציין שיש מידת חסידות שלא ללבוש בגד חדש.