שמיעת מוזיקה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 31/01/04 15:16 ח בשבט התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום וכל טוב.

לצערי הרב עד עכשיו הייתי נוהג לצורב לי דיסקים מהמחשב, אך כאן באתר נוכחתי לדעת כי זה אסור! שאלתי היא האם מותרלי לשמוע שירים שכבר הורדתי(לא ידעתי זה גזל) לשמוע אותם דרך המחשב?

לא לצרוב אותם! אלא רק לשמוע אותם דרך המחשב.

האם זה מותר?

תודה רבה ורק בשורות טובות

תשובה

יש להבדיל בין 2 סוגי השמעת שירים: א. שירים שהיית משלם כדי לרכוש אותם אסור לשמוע עד שלא תשלם. וחיוב הוא מהדין "נהנה" (חו"מ סי' שס"ג סיעף ו')
ב. שירים שלא היית רוכש אותם מותר לשמוע מכיוון שזה נהנה וזה לא חסר (שם.) יש להדגיש שלכתחילה אסור להעתיק כל תוכנה שהיא ,משום שהמוציא לאור השאיר בידו את זכות ההעתקה.

תשובת הרב בראלי שליט"א - דיין בבית דין צדק בשדרות ע"י ישיבת ההסדר