שמות

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 12/02/06 12:35 יד בשבט התשסו

שאלה

איך יודעים האם השם טוב ומאים לתינוק

תשובה

לשואל היקר שלום.
ראשית אברך אתכם במזל טוב לרגל הולדת התינוק שלכם- יהי רצון שתזכו לגדלו בדרך ה' ותרוו נחת ממנו כל ימי חייכם.
לגבי הנושא של בחירת שם לתינוק אין בזה כלל אלא כל שם שההורים מעוניינים לתת לילד זוהי בעצם נבואה קטנה שההורים מתנבאים על עתידו של הילד, שהרי השם של האדם זהו בעצם המהות שלו ובחירת השם זהו בעצם בחירת המהות של הילד.
מכל מקום ישנם כמה סוגי שמות שאין לתת או אין ראוי לתת לילד-
א- קריאה על שם אדם רשע- נמרוד, עמרי וכד'.
ב- שם שיגרום לילד בושה- כל שם שכיום ישמע כשם מוזר ראוי שלא לתת לילד.
ג- קריאה על שם אדם שמת שלא כדרך כל אדם- כגון מתאונה או מחלה- בזה יש סכנה לתינוק. [לגבי אם זה על שם אדם שנהרג במלחמה או בפיגוע או על שם אחד ההורים שנפטרו ממחלה וכד'- בזה יש לשאול בצורה פרטנית. תוכלו להפנות את השאלה אלינו בכתובת המובאת למטה].
ד- קריאה בשם הניתן גם לבנים וגם לבנות- גילי, חן, הדר וכד'.
ה- ישנה גם בעיה לגבי שמות חדשים בהם מופיע שם ה'. כגון בת-אל וכד'.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il