שמות

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 26/06/05 08:51 יט בסיון התשסה

שאלה

לרב שלום! שלחתי את השאלה כבר בשבועות האחרונים, אבל לא נעניתי עדיין. אני לא זוכרת לאיזה רב הפניתי את השאלה, אז אני אתחיל מהתחלה. רציתי לשאול לגבי נתינת שם לתינוק שעתיד להיוולד בע"ה עוד מספר חודשים. השם: אורי (כמו במזמור לדוד ה' אורי וישעי), או יהונתן או הלל לבן. והשם: רוני, שחר לבת. האם הם שמות טובים ומה משמעותם? וכיצד בוחרים שם טוב? האם זה שייך לא לתת שם מסויים לילד, בגלל הכרות עם אדם בעל אותו שם, שאותו אני אינני מחבבת או יודעת שהוא בעל פיגור או לקות? האם לילד יעבור אותם דברים חלילה? תודה מראש!! אביטל

תשובה

שלום לך

עייני בספר בראשית ותשימי לב שמרבית השמות נקראו על שם ארוע שהתרחש. בתקופות מאוחרות יותר, אנו עדים לקריאת שמות על שם הורים או סבא וסבתא. אין כללים ברורים מה שברור כדאי שהשם יבוא מההורים מתוך הסכמה והכרה. אין לקרוא שם שהוא על שם רשע כמו אחאב וכיו"ב. לכן אני בכוונה נמנע מלנקוט עמדה ברורה רק אני מציע לא להכניס לשקולים של הבחירה כל מיני מחשבות מאגיות שאינן קשורות לענין.

בהצלחה ובשעה טובה
מאיר נהוראי