שמות לתינוקת

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 27/10/08 10:35 כח בתשרי התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב.

נולדה לי לפני חודש תינוקת ועדיין לא החלטנו אני ובעלי על שם מתאים בשבילה, אני מעוניינת שיהיה לה שם עם משמעות טובה ולא שם שיהיה רק מודרני, יש לי כמה שמות והייתי רוצה שהרב אם יוכל יאמר לי מה הטוב ביותר ומה המשמעות של השם. קוראים לי: אורנית בת צפורה

ויש לי כמה שמות- אפרת, לינוי,אביה.

בעלי מעוניין יותר לקרוא לילדה בשם -הדס אבל אנ לא ממש מתחברת לשם הזה.

הייתי רוצה לדעת מה הרב חושב האם אחד מן השמות מתאים או שלא?

תשובה

אינני בקיא בנושא השמות, ובכל זאת אעיר שתי הערות:
א. הדרך להגיע להסכמה הוא וויתור, ולא שכל אחד יחכה שהשני יוותר. אני מאחל לכם שבמהלך השנים תזכו לקרוא בכל אחד מן השמות המוצעים (לטעמי האישי חוץ מן השם לינוי שאינו עולה בקנה אחד עם חינוך יהודי לצניעות).
ב. השתדלו להזדרז בקריאת השם. לנו נדמה שילדה כל כך קטנה לא איכפת לה אם יש לה כבר שם או שהיא עדיין בת בלי שם. זה איכפת לה ועוד איך. אז אם עדיין אין לה שם - שימו לעצמכם גבול שתקראו לה שם לכל המאוחר בשבת הקרובה.
ושיהיה במזל טוב!