של"פ

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 16/07/01 16:42 כה בתמוז התשסא

שאלה

שנה הבאה אני מעוניינת להשתתף בפרויקט של"פ,(שמינית לערי פיתוח) בפרוייקט זה אני עוזבת את ביה"ס הנוכחי שלי(אולפנא) ועוברת ללמוד בתיכון המקומי של עיירת פיתוח,מה דעת הרב בנושא?

תשובה

שלום אלמונית
אפתח בספור ששמעתיפעמים רבות ממורי ורבי הרב עמיטל שליט"א:
מעשה באדמו"ר הזקן מחב"ד שישב בחדרו ולמד , בנו של האדמור ישב בחדר השני ולמד אף הוא.
בין שני החדרים האלה היה חדר אצמעי שבו שכב תינוק וישן . לפתע התעורר התינוק והחל לבכות. קם האדמו,ר הזקן ונענע את העריסה עד שנרדם התינוק. לאחר מכן פנה אל בנו ושאל: האם לא שמעת את בכיו של התינוק?
ענה הבן: לא שמעתי, הייתי שקוע בלמוד התורה
ענה לו האדמו"ר : מי שלומד תורה ואיננו מסגול לשמוע ילד יהודי בוכה הרי הלמוד שלו פגום.
כאן מוסיף הרב עמיטל ומסביר:
התינוק הוא משל לעם ישראל ולכן מי שלומד תורה בקדושה ובטהרה אך הוא נסגר ומתנתק מהמצוקותשלעם ישראל הרי שלמוד התורה שלו פגום
אלמונית - צאי לעיירת הפתוח! תלמדי מתוך הקשבה לבכי של עם ישראל שכל כך זקוק לחבר'ה כמוך
אני בטוח שאת טיפוס חזק ויותר ממה שתהיי מושפעת תוכלי להשפיע
בהצלחה רבה
הרב אורן