שירה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 02/05/08 11:04 כז בניסן התשסח

שאלה

שלום, מה נשמע?

הבנתי שיש לתנועת בני עקיבא להקה ייצוגית בשם "צוות הווי".

אני חושבת שה' חנן אותי בקול נאה ושמחתי מאד לשמוע על הלהקה הזאת, כי חשבתי שסוף סוף אוכל להשתמש בתכונה שה' נתן לי בדרך שהיא צנועה (בנות לא שרות שם לבד) ומתאימה (שהרי השירים שהם שרים הם שירי קודש). בכל זאת, הבנתי שיש איזו בעיה בהלכה עם אותה הלהקה? כי הרכזים של בני עקיבא אמרו שהם לא ממש רוצים להכיר בלהקה הזאת. רציתי לדעת מה היא הבעיה?

תודה רבה !!! הנושא ממש חשוב לי.

תשובה

שלום!
שירה של בנים ובנות בצוותא אינה מתאימה לא להלכה ולא לרוח היהדות.
גם הופעה של בנות בפני בנים אינה עונה לגדרים המתאימים.
קיימות היום מסגרות שונות של מקהלות של בנות בלבד ושהופעותיהן גם הן רק לפני קהל נשים. את יכולה לברר אם יש מקהלה כזאת באיזור מתאים לך ולנצל את אהבתך וכשרונותייך בצורה הולמת וצנועה.
בהצלחה!