שירה עם הש''צ בחזרה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/06/06 12:40 כב בסיון התשסו

שאלה

במנחה של שבת בחזרת הש"צ הקהל בביהכנ"ס שרים יחד עם הש"צ את "אתה אחד ושמך אחד ..." וכך ראיתי גם במקומות אחרים.אולם בשבת האחרונה אחד המתפללים הראה לנו בספר המביא מהשו"ע כי: "בחזרת הש"צ על הקהל לשתוק ולהקשיב לש"צ ואין לסייע לו מלבד עניית אמן" הציבור מבולבל ואני לא מקבל את הדבר אולם לא מצאתי מה להשיב לו.שאלתי היא האם השירה היא אכן אסורה?ואם לא על מה מסתמכים אלו השרים? האם הנושא מובא בכתובים והיכן על מנת שאוכל לעיין, תודה.

תשובה

שגיא שלום,
אכן בחזרת הש"ץ יש לשתוק ולהקשיב, אך שירה שנועדה להוסיף שמחה והתלהבות בתפילה מותרת. הנכון הוא ששליח הציבור יחזור על אמירת "אתה אחד" וכו' לאחר שהציבור מסיים לשיר, ואז הציבור ישתוק ויקשיב. חומר בענייני ההתנהגות בעת חזרת הש"ץ תוכל למצוא בשולחן ערוך, אורח חיים סימן קכד ובספרים על התפילה כגון: תפילה כהלכתה, נתיב בינה ועוד.