שיער

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/12/05 19:31 כו בכסלו התשסו

שאלה

האם יש איסור לגדל שיער ארוך?

תשובה

שלום לך

יש שאסרו לגדל שיער משום "ובחוקותיהם לא תלכו" (יורה דעה קעח, א), ויש מפני חציצה בתפילין (אורח חיים כז,ד ובמשנה ברורה), ויש משום "לא ילבש".
אך נראה שעיקר ההתנגדות נובעת משום שגידול השיער הוא ביטוי להתדרדרות מבחינה דתית. וכאן חייבת לבוא השאלה: מפני מה אתה רוצה לגדל שיער, ואם אין הדבר מורה על ירידה ברמה הדתית.
גידול השיער, בדרך כלל, בא למרוד – בהורים, בדת, בחברה. לפעמים זהו כלי ביטוי לבני הנעורים – תראו אני מיוחד. שימו לב אלי. וברור שכדאי מאד לחפש כלי ביטוי ומרידות חיוביות יותר ומשמעותיות יותר.
אם כבכל זאת החלטת לגדל שערך פרע דאג להוכיח לכולם – ובעיקר לעצמך - שאינך יורד ברמה הרוחנית – ולהיפך! תלמד יותר הלכה ואמונה, תקפיד על כיפה גדולה יותר, על תפילה בכוונה וכו' וכו' – בקיצור – שיראת השמים שלך לא רק תעמוד במקומה אלא תפרח ותעלה מעלה.

כל טוב
אבינח ברנר
וצוות ישיבת הר ברכה