שינוי פסוק לשם

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 08/10/11 21:33 י בתשרי התשעב

שאלה

שלום הרב,

שמי תמר ועד היום בתפילת העמידה הפס' שהזכרתי של שמי הוא "תפילה למשה איש הא-לוקים ה' מעון אתה היית לנו בדור ודור", עם הזמן מצאתי עצמי יותר מתחברת לפס' "צדיק כתמר יפרח כארז בלבנון ישגה", שאלתי היא, האם מותר לי 'להחליף' את הפס' שאני אומרת בתפילה או עדיף שאשאיר את מה שהיה עד כה..

תודה ושנה טובה.

תשובה

בעזה"י

שלום,

ראשית, אין בעיה להחליף את הפסוק כראות עיניך.
שנית, אני שמעתי מהרב שמואל אליהו שליט"א שכדאי להעדיף פסוקים שבהם השם מופיע בפרוש על פני פסוקים שמתחילים ונגמרים באות הראשונה והאחרונה של השם.
על כן אין שום בעיה שתעברי לפסוק "צדיק כתמר יפרח וכו'"

בברכה
אור