שימוש בכספי הבית

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 16:57 ד בניסן התשסו

שאלה

האם מותר לאמא לתת כסף ללא ידיעת האבא, לבנה שגרם נזק למכונית של חבר (מדובר על סכום של כ-2000 ש"ח).

תשובה

כן . אין הדבר ראוי שכספים בסכומים כאלו ישולמו ללא ידיעת שני בני הזוג שכן עולם משותף של זוגיות אמיתית וכנה מתבטא גם בדברים טכניים כאלו . אך אם את יודעת שזה עלול להעלות מריבות רבות הדבר מותר .אך באותה מידה שאת לא היית רוצה שהוא יוציא סכום כזה ללא ידיעתך .ואעפ"כ הכסף של הבית יכול להיות בשימוש על ידי שני ההורים ולכן הדבר מותר .
כל טוב וסעו בזהירות .