שילוח הקן - המשך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/02 19:31 כד בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

בנוגע לשילוח הקן, קראתי ספר שאינני זוכר את שמו(אבל יש בו הסכמות מאת הרב גץ זצ"ל והרב עובדיה יבדל"א-(כפי הזכור לי)), שמצוות שילוח הקן זה מצווה שלכתחילה, שצריך לצאת ולחפש קן כדי לקיים את המצווה הזו ולפי המקובלים זו מצווה שיש בה מעלות רבות. לעומת זאת לפי ההיגיון ולפי מה שבתבת באמת זו מצווה שנובעת מהקילקולים שלנו- מצווה בדיעבד!

האם יוכל כבוד הרב להבהיר לי את הענין?

בתודה מראש

אלישע.

נ.ב- ישר כח על הסובלנות! האתר באמת חיובי ועוזר מאוד! אותי הוא חיזק!

תשובה

בס"ד

אני לא כל כך מבין למה צריך לעשות כן. אולי יש לכך סיבה. אינני יודע.

מה שכתבו המקובלים שקיום מצוה זו קשור לצער שיש לשכינה בעולם. ובכי האם המשתלחת מעורר את הבכי והצער העולמי על גלות השכינה וגלות ישראל והעובדה שרחל מבכה על בניה.

אני לא יודע שיש שם הדרכה מעשית ללכת לחפש קן של ציפור ללכת לגרום לה צער.

מה שכתוב שם שהצער של הציפור ה"אם", קשור לצער של כל אם ואם, וקשור לצער של האימהות העולמית - של רחל.

ראה עוד

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11636