שיחות בצ'אטים

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 10/07/01 22:49 יט בתמוז התשסא

שאלה

נכון קשה למצוא כאן ולשדישלום כבוד הרב,

הרב אבינר מכנה את האינטרנט בשם "רעל חדש", ומסיוריי ברשת האינטרנט נוכחתי לדעת עד כמה הוא צודק. אך עם זאת, אתרים מן הסוג הזה חיממו את לבי והוכיחו לי כי המצב עדיין לא לחלוטין נוראי. השאלה שלי היא לגבי שיחות בצ'אט עם אנשים אשר עמם אין שום סיכוי כי אפגש וכי כל תכלית שיחתי עמם היא על-מנת לנסות לפתוח עבורם חלון אל עולם יפה יותר, אל העולם האמיתי. הבנתי כי אין שום איסור מפורש בהלכה האוסר את העניין, אך הדבר נמצא יותר מתחת לסעיף של "רוח ההלכה".אך אם אני מודעת לכך שיש לרשת זו השפעה, לעיתים הרסנית, ובכל זאת מסוגלת לעשות את ההבחנה בין שיחה שאין בה טעם ותוחלת לבין שיחה אשר שני הצדדים רוצים להפיק ממנה את המירב, האם מותר לשוחח עם אנשים כדי לתקן עולם במלכות שדי ולראות את התרומה שלי להם כשליחות? כאשר תתפנה בע"ה לענות לי, אבקש כי תתייחס אל העובדה שאני נערה בת 14 וחצי שעדיין מצויה בשלבי בניית אישיותה. עם זאת, אני מאמינה כי שיחותיי ברשת רק תורמות לבניית אישיותי ועוזרות לי לחזק את דעותיי והשקפותיי בנושאים אמוניים שונים. בנוסף לכך, חשוב לי כי תתייחס לכך כי מובן וברור כי אני מדברת עעל צ'אטים שאינם מסוג ה"גלאט צ'אט" ,שם תרומתי תהיה פחות גדולה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ספיר שלום

רגישות יוצאת דופן ועדינות של נפש ואמונה תמימה וטהורה אתמגלה בדברייך
ואנסה לענות על כמה מן הנקודותשהעלת כי רבות הנה:
ראשית יורשה לי לומר כי אףעל פישקטונתי ואנוכי מצעירי התלמידים אינני יכול שלאלחלוק על הרב אבינר בגישתו לאינטרטנט האינטרנט והרשת בכלל היא כלי אוביקטיבי והשאלה האם מדובר כאן בתופעה שליליתאו חיובית תלויה אך ורק בנו ועל מומחי המחשבים נמנאי התורה שבדור מוטלת חובה של ממש למצוא דרכים להציב בפני הצבור הדתי אפשרותלרשת נקיה לגמרי ואני בטוח כי הדבר אפשרי
ומכל מקוםלגבי מה שמכונה "צ'אטים"
עלי לומר באופן חד וברור שאני רואה את הדבר בצורה מאוד מאוד לא חיובית משום שבאתרים האלה יש הרבה מאוד קלקלה ומסתובבים שם כל מיני טפוסים מפוקפקים . צר לי אך לא זה המוקם לעשות נפשותלתורת ישראל אם את חפצה לקרב את ישראל לאביהם שבשמים הרי שיש הרבה דרכיםאחרות לעשות

זאת. נכון
קשה למצוא כאן ולשיםאתהאצבע על איסור מפורש מבחינה הלכתית אך אתבעצמך מרגישה בנפשך שיש כאן מידה לא מבוטלתשל בעיה.
בברכה
הרב אורן

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן