שיחה עם האשה.. !!

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 25/04/05 23:56 טז בניסן התשסה

שאלה

שיחה עם האשה..

מה בעצם ההלכה ?

ומה בעצם הצדדים להתיר ולאסור ?

ואם יש , מהם החילוקים ?

(שיחה לצורך דבר טכני?!?!)

האם ישנו הבדל בין רווקה לנשואה?

בין אחת שיכולה להיות "פוטנציאלית" לחתונה לבין שאינה כזו?

שיחת נפש עם בת?

ודיבור על דברים שבינו לבינה? (הלכתיים ומחשבתיים)

ואותה השאלה , כשזה לקראת חתונה?

הסתכלות על האשה בזמן הדיבור?

לא נעים לא להסתכל , להראות עיניין...

תשובה

שלום וברכה

'אל תרבה שיחה עם האשה' נאמר במסכת אבות. כרוב המשניות במסכת, זו הדרכה מוסרית.

ישנם פירושים רבים למשנה זו, עי' במפרשים על מסכת אבות.

ככלל, מדובר בשיחה על דברים בטלים, באופן העלול לגרום לכשלון.

בדרך החיים הרגילה היום, כשנשים עוסקות בכל נושא, באופן טבעי יש צורך שגברים ידברו עם נשים לצרכים שונים. הפוסקים בימינו התירו לדבר עם נשים לצורך.

השאלה מהו 'ריבוי שיחה', משתנה מחברה לחברה, בהתאם לנורמות הצניעות הנהוגות בה.
בחברה מעורבת, יש לשאוף לכך שהשיחות יהיו ברמה גבוהה, ויעסקו בנושאים משמעותיים. 'שיחת נפש' עדיפה על פני שיחה של קלות ראש.

מובן שיש יותר מקום להחמיר באשת אחר.
כשמדובר ברווקה שהיא 'פוטנציאלית' לחתונה, יש לבדוק את התאמתם של בני הזוג, ואם הדבר נראה מתאים יש לפתח את היחס הנפשי והרגשי ביניהם. לצרכים אלה יש לדבר ככל שיידרש.

שיחה על נושאים שבינו לבינה רצויים פחות, אם כי קשה לקבוע מסמרות בעניין והדבר תלוי בשאלה מה רמת השיחה ומה הם נושאיה המדוייקים, ומהו השלב בקשר.

כשמשוחחים עם אשה, ראוי לעשות זאת בדרך ארץ ראויה, ולא להפנות את המבט אם יש בכך כדי לפגוע.