שיחה עם בנות

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 08/03/06 20:15 ח באדר התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני בזמן האחרון מתחזק_אני בן 18)...אני שומר נגיעה כבר חצי שנה ואני מרגיש שזה תורם לי...

השבוע קיבלתי על עצמי בלי נדר להשתדל לא לדבר עם בנות עכשיו השאלה שלי איפה זה עובר אז הודעתי להם שאני מתחזק וכו' השאלה היא איפה הגבול? למשל בסניף אם יש פעולה משותפת ללכת או לא? או נגיד מותר לדבר עם בנות דרך הודעות sms icq וכו'?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום.
ישר כוח על רצונך הכנה והטהור להישמר ולהתחזק בעיקר בנושא הצניעות שכה חשוב לטהרת המחשבה והנפש.
לעצם שאלתך: האיסור לשוחח עם בנות שייך רק לגבי שיחה בטלה אך אם זו שיחה עניינית וחשובה מותר. וגם אז ראוי לקצר כמה שיותר.
הסיבה לאיסור היא ששיחה בטלה עם בת מעוררת את היצר ואף עלולה בקלות להיגרר לנושאים שהצניעות יפה להם. וכך היא דרכו של יצר הרע בתחילה הוא רק מעוניין לדבר עם בת ולבסוף מביא את האדם לידי חטא.
אין הבדל בין שיחה עם בת פנים אל פנים, בטלפון או אפילו ב - SMS, כל זמן שאין צורך אמיתי במידע שמועבר.
לגבי הליכה לסניף, אם הפעילות היא חינוכית וחשובה אז מותר ללכת אך אם אתה רואה שהפעולה נגררת מהר מאוד ל"צחוקים" ולקלות ראש בין בנים לבנות ודאי שצריך להימנע.
בטוחני שכל מי שרוצה להתקדש ולהתחזק בכנות בכל עניני הצניעות, הקב"ה נותן לו כוח עצום לצורך זה. ולכן אין לי ספק שתצליח.

צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה: karnei_shomron@intermail.co.il