שידוכים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 31/01/06 11:35 ב בשבט התשסו

שאלה

הציעו לי להכיר בחור.בררתי עליו ושמעתי דברים טובים. אך שבררתי אצל אדם נוסף שמעתי שהוא היה מאוד חולה לפני מספר שנים בסרטן.האם לכתחילה עלי לשמוע כזאת הצעה ולא לפסול אותה או מכיון שיש לי את המידע כדאי לי לדחות אותה.אצין שיש לי הצעות נוספות כעת.

תשובה

אם את מרגישה כי החשש מההמחלה מאוד מטריד אותך ומפריע לך וגורם לך חששות ואינך יכולה להתעלם מזה כדאי שתבקשי מהמשדך מידע מעודכן יותר לגבי מחלתו של הבחור המדובר ,ה´ ישמרהו ויברכהו .
איני אומר תתעלמי ויהיה בסדר אך לעיתים מדובר במחלה שעברה כבר או שלא הייתה בדיוק כך .ודאי שאם מדובר בשלב מתקדם של המחלה יש לשקול זאת אחרת לגמרי ולהתייעץ עם אנשים המכירים אותך יותר טוב
אך גם במקרה זה - אין לדחותה על הסף כיוון שזה מאוד תלוי בבחורה ובבחור.
אני מכיר חבר שחי כבר 7 שנים עם משהי שכבר ´ מתה´ 5 שנים . אך אין הסיפור בא לבטל את הבדיקה או לנזוף בך על חששותייך הנורמליים .